Гостилница Лира

Ул. Никола Тесла бр.11, Скопје

  • Телефон 1: 02 3061 726
  • Телефон 2: 02 3064 601
  • Email: vlatko@lyra.com.mk
18 години-симбол за традиција и квалитет

Таму каде денот ја среќава ноќта.
Таму каде се негува традицијата.
Таму каде вкусот останува непроменет.
Таму каде музиката ги гали најдлабоките дамари.
Тоа е Лира.
Добрата храна и доброто вино, одат со Добро друштво, пријатен амбиент и "Лира".

Гостилница "Лира" нуди богата национална кујна, интернационални јадења и широка палета на пијалаци.
Амбиентот на "Лира" е стилизирана македонска селска куќа.

"Лира" нуди места за 50 гости, а во летниот период се користи и терасата со околу 120 места.
Амбиентот во вечерните часови го надополнува оркестар со акустични жиани инструменти, со голем репертоар на староградски песни, руски романси, унгарски чардаши... Интимни вечери, мали семејни веселби, коктели... Скара на дрва, забава во двор, вечера за двајца...

Гостилница Лира доаѓа и во Вашиот дом (кетеринг).

Локација

Дополнителни информации

  • Работно време: 09:00-24:00/01:00

  • Број на места (внатре): 50

  • Број на места (надвор): 120

  • Паркинг
  • Начин на плаќање: Master Card, Visa, Maestro, Dinners, American Express